Pow. hrubieszowski: Lokalne smakołyki nagrodzone. Pasztet i papryka w pomidorach wygrały

2 dni temu
Uroczyste podsumowanie tego konkursu zorganizowano 17 marca w Gminnym Ośrodku Kultury w Wołajowicach. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu były „mięsne specjały w słoiku” oraz „skarby ogrodu w słoiku”. Zgłoszono 12 lokalnych specjałów. W kategorii „mięsne specjały w słoiku” drugie miejsce zajął „boczek Chrzanowskiego” przygotowany przez KGW „Czerwona Jarzębina” z Moroczyna, a trzecie – „smalczyk kiełbasiany” Anny Mączki z Obrowca. PRZECZYTAJ TEŻ: Hrubieszów: Zacieśniają współpracę ze Związkiem Miast PolskichW kategorii „skarby ogrodu w słoiku” drugą nagrodę otrzymała Beata Skindzier z Mienian za „pastę paprykową”, a trzecią – KGW „Kobylanki” za „sos pomidorowo-warzywny – ketchup”. Jury przyznało także dwa wyróżnienia: dla KGW w Kosmowie za „cebulkę w zalewie słodko-kwaśnej z papryczką chili” oraz Weronice Siatce z Kułakowic Trzecich za „wyciąg z owoców głogu na serce”. Konkurs zorganizowały: Stowarzyszenie Kobiet Gminy Hrubieszów „Polskie Kwiaty” we współpracy z wójtem Tomaszem Zającem. Nagrody i wyróżnienia wręczono podczas walnego zebrania członków tego stowarzyszenia.
Idź do oryginalnego materiału