#FromFoodiesForFoodies - RestaurantWeek® powrócił! Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Festiwalu

9 godzin temu
Największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce powróciło w jesiennej edycji „From Foodies For Foodies”, będącej świętem smaku, poleceń i odkrywania nowych menu. RestaurantWeek® to wydarzenie, które ukształtowało polską scenę Foodie – z ponad 2 milionami zarezerwowanych menu, tysiącami restauracji i stale rosnącą społecznością Foodies, chętnie dzielących się swoimi kulinarnymi odkryciami.


Jesienna odsłona Festiwalu potrwa od 7 października do 19 listopada, a na Gości czekają autorskie, 3-daniowe menu z prezentem.

Rezerwacje już realizowane są na stronie


From Foodies For Foodies - edycja kuratorowana przez Gości


Tegoroczny RestaurantWeek® staje się jeszcze bardziej społecznościowy i autentyczny. W jesiennej edycji głos należy do Foodies – tych, którzy odkrywają nowe restauracje, testują menu, wracają do ulubionych smaków i chętnie dzielą się rekomendacjami. Bycie Foodie to nie chwilowa moda ale styl życia, a polecanie wartych odwiedzenia miejsc, wybitnych dań i nietuzinkowych smaków jest naturalnym sposobem wyrażania pasji do jedzenia. To właśnie Foodies - swoimi wyborami i powrotami - współtworzą selekcję restauracji w tej edycji Festiwalu. „From Foodies For Foodies” nie jest więc tylko hasłem, ani obietnicą, ale realnym procesem, który już działa. – RestaurantWeek® wchodzi w nowy rozdział – bardziej osobisty, wspólnotowy i oparty na autentycznych doświadczeniach. To nie rankingi czy statystyki popularności wskazują, dokąd warto się wybrać, ale rekomendacje Foodies, którzy naprawdę znają się na rzeczy. Ich wybory kuratorują tegoroczną edycję i sprawiają, iż Festiwal staje się jeszcze bliższy swoim Gościom, oferując czas i przestrzeń na odkrywanie nowych smaków, powroty do ulubionych miejsc i dzielenie się kulinarnymi doświadczeniami z Bliskimi. - podkreśla Paulina Piwko, współorganizatorka RestaurantWeek®.

Gdzie się wybrać?


W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w Polsce. Foodies będą mogli odkrywać kulinarną różnorodność m.in. w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji znajdą się zarówno krakowska Kultova, wrocławskie Forum Kulinarne, łódzkie Przy Kominie, śląskie U Kelnerów (Katowice), trójmiejski Fisherman (Sopot), rzeszowska Delice oraz Focus Hotel Premium Elbląg z Warmii i Mazur.

Na festiwalowej mapie pojawią się zarówno głośne debiuty sezonu, jak i powroty wyłonione głosami Foodies. Na stołach królować będą klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz odważne kulinarne eksperymenty – od fuzji kuchni świata po zaskakujące słodko-wytrawne kompozycje. Obok dań, które dopiero mogą stać się nowymi ulubieńcami, znajdą się także te już polecane przez Foodies - to właśnie ich rekomendacje nadają ton tej edycji.

Burger z ośmiornicą w czarnej bułce z atramentem kałamarnicy, dyniowe ravioli


z lodami z koziego sera, a może łosoś wędzony dymem z jabłoni z sosem agrestowym? Każda z propozycji kusi tak bardzo, iż wybór jednego menu staje się prawdziwym wyzwaniem. Dlatego najlepiej odwiedzić Festiwal kilka razy i spróbować tego, co Foodies polecają najgoręcej!

Popisowe menu w specjalnej cenie


Na Gości czekają trzydaniowe menu z prezentem, dostępne od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Z kartą Visa można dodatkowo otrzymać rabat choćby do 40 zł. RestaurantWeek® to doskonała okazja, by spróbować popisowych menu przygotowanych przez topowych Chefów, odkrywać nowe restauracje i dzielić się kulinarnymi doświadczeniami z Bliskimi. Dołącz do milionów Foodies, którzy już rezerwowali i weź udział w edycji współtworzonej przez tych, którzy naprawdę wiedzą, co smakuje najlepiej.

Rezerwacje już realizowane są na https://restaurantweek.pl. Wybierz restaurację, datę, godzinę, menu i gotowe! Już jedna wizyta wystarczy, by przekonać się, iż najlepsze smaki pochodzą From Foodies For Foodies.

Twój składnik poranka? Zaczyna się od BreakfastWeek!


Każdy poranek ma swój sekret - składnik, który nadaje mu smak i energię. BreakfastWeek pozwala zacząć poranek najlepiej, jak potrafisz. Od pierwszego łyka kawy po ostatni kęs popisowego śniadania możesz cieszyć się chwilą w rytmie, który lubisz, w towarzystwie Bliskich i ulubionych smaków. O roślinny poranek dobrego dnia dba Alpro. W tej edycji Goście mogą odkrywać śniadaniowe menu i kawy przygotowane na napojach roślinnych Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie – 35 zł + opłata rezerwacyjna 6 zł/Gość. Do wyboru są dwie propozycje: Alproccino (cappuccino na kremowym owsianym Alpro Barista) oraz Alprolatte (latte na pysznym migdałowym Alpro Barista). To właśnie Twój składnik idealnego poranka!

Na BreakfastWeek zaprasza partner Festiwalu – marka Alpro, która inspiruje do urozmaicania codziennej diety i odkrywania mocy roślinnych produktów. Rezerwacje ruszają od 17 września na https://BreakfastWeek.pl. Śniadania dostępne będą w najlepszych śniadaniowniach w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, we Wrocławiu oraz na Śląsku. BreakfastWeek, tak jak RestaurantWeek®, potrwa od 7 października do 19 listopada.

Najlepsze stoliki gwałtownie znikają – do zobaczenia przy stole!


Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl


Termin Festiwalu: 7 października - 19 listopada


Idź do oryginalnego materiału